Η UNIPAKHELLAS εγκαινιάζει μεγάλη επένδυση παραγωγικής δραστηριότητας στη Φθιώτιδα

UNIPAKHELLAS Inaugurates a Major Sustainable Manufacturing Project in Fthiotida

Μια νέα χαρτοποιία που θα αναβαθμίσει την ανακύκλωση χαρτιού στην Ελλάδα προωθώντας την βιώσιμη ανάπτυξη

 

Η UNIPAKHELLAS, μέλος του Ομίλου INDEVCO, εισέρχεται σε μια νέα εποχή βιώσιμης παραγωγής με τα εγκαίνια της υπερσύγχρονης χαρτοποιίας στην Πελασγία Φθιώτιδας. Η μεγάλη αυτή επέκταση των εγκαταστάσεών της πρόκειται να επαναπροσδιορίσει τα πρότυπα ανακύκλωσης στην Ελλάδα, στοχεύοντας στην επεξεργασία του 40% του παλαιοχάρτου κυματοειδούς συσκευασίας της χώρας και ενισχύοντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Η ημέρα των εγκαινίων δεν ήταν απλώς μια εκδήλωση για την εταιρεία, αλλά και απόδειξη της αφοσίωσης της UNIPAKHELLAS στην υπεύθυνη παραγωγή και την περιβαλλοντική προστασία.

Συμβάλλοντας στην Ανάπτυξη

Η επέκταση των εγκαταστάσεων της UNIPAKHELLAS στη Φθιώτιδα αποτελεί ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα προς τη βιώσιμη παραγωγή, καθώς και μια ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά. Ένα βήμα που αναμένεται να ενισχύσει την παραγωγική δυναμικότητα της εταιρείας, αλλά και να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες απασχόλησης για την τοπική κοινωνία.

Η πρόσφατη επένδυση καθιστά την Ελλάδα επίκεντρο των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων του Ομίλου INDEVCO. Με την εισαγωγή της νέας μηχανής PM5, η UNIPAKHELLAS όχι μόνο θα ανταποκρίνεται καλύτερα στις απαιτήσεις της εγχώριας αγοράς, αλλά θα εξυπηρετεί και τις περιφερειακές αγορές και τις θυγατρικές του Ομίλου παγκοσμίως. Πρόκειται για σημαντική πορεία καθετοποίησης της παραγωγής που θα ενισχύσει την ικανότητα της εταιρείας να διευρύνει τη γκάμα καινοτόμων και βιώσιμων λύσεων συσκευασίας.

 

Ηγέτης του ελληνικού κλάδου χάρτινης συσκευασίας στη Βιώσιμη Παραγωγή

Η τεχνολογικά προηγμένη μηχανή τύπου PM5 επιτρέπει την παραγωγή συσκευασιών με  υψηλότερη απόδοση και μεγαλύτερη ποιότητα, αποκλειστικά από 100% απορρίμματα χαρτιού. Με αυτό τον τρόπο, η UNIPAKHELLAS μειώνει σημαντικά το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, υιοθετώντας μια ακόμη πιο φιλική προς το περιβάλλον διαδικασία παραγωγής. Παράλληλα, επιβεβαιώνεται η σταθερή δέσμευση της εταιρείας για υπεύθυνη παραγωγή και πιο βιώσιμη επιχειρηματική ανάπτυξη.

 

Τα εγκαίνια

Τα εγκαίνια της νέας χαρτοποιητικής μηχανής πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, παρουσία διακεκριμένων προσκεκλημένων. Ο Πρόεδρος και CEO του Ομίλου INDEVCO, κ. Neemat Frem, και ο Πρόεδρος και CEO του Ομίλου INDEVCO Hellas, κ. Fayssal Frem, μαζί με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου, ήταν μεταξύ των εκλεκτών παρευρισκόμενων.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Σταϊκούρας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Οικονόμου, ο Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Κοτρωνιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, κ. Σανιδάς, η Δήμαρχος Στυλίδας, κα Στεργίου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών εξήρε την UNIPAKHELLAS για τη θετική συμβολή της στην τοπική κοινωνία και υπογράμμισε την εμπιστοσύνη που έχει δείξει η εταιρεία στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην περιοχή της Φθιώτιδας.

Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, δηλώνοντας ιδιαίτερα χαρούμενος που παρευρέθηκε στην τελετή εγκαινίων, εξήρε την UNIPAKHELLAS για τις συνεχείς επενδύσεις προς ένα μέλλον πιο «πράσινο», παρά τις προκλήσεις των τελευταίων ετών. Συγχαίροντας τη σταθερή εμπιστοσύνη της εταιρείας στην Ελλάδα, ενθάρρυνε περαιτέρω επενδύσεις που δημιουργούν περισσότερες νέες θέσεις εργασίας και ενισχύουν την εταιρική κοινωνική ευθύνη.

Ο κ. Γιάννης Οικονόμου, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, εξέφρασε επίσης την εκτίμησή του προς την οικογένεια Frem και την ευχαρίστησε για το σπουδαίο έργο της και τις νέες θέσεις εργασίας που δημιούργησε στην περιοχή της Φθιώτιδας. Επιπλέον, αναγνώρισε τους εργαζόμενους ως πρεσβευτές της θετικής αλλαγής που ευδοκιμεί χάρη στις αρχές και τις αξίες της εταιρείας.

 

Το Όραμα και η Εμπιστοσύνη του Ομίλου INDEVCO

Στις ομιλίες τους οι κ.κ. Neemat Frem και Fayssal Frem επεσήμαναν τόσο την εμπιστοσύνη που δείχνει η εταιρεία στην Ελλάδα, όσο και την πρόθεσή της να ενισχύσει τη δυναμική του εργατικού δυναμικού και να διαμορφώσει το μέλλον της περιοχής.

Ο κ. Neemat Frem, Πρόεδρος και CEO του Ομίλου INDEVCO, υπογράμμισε την φιλοσοφία που διέπει τις δραστηριότητες του Ομίλου: “Ό, τι είναι καλό για την κοινωνία είναι καλό για την εταιρεία” καθώς και την αξία της επένδυσης τόσο για την εταιρεία όσο και για τη χώρα. Επιβεβαίωσε επίσης την εμπιστοσύνη του Ομίλου στην επιτυχία της UNIPAKHELLAS, στην Ελλάδα συνολικά και στο ικανό εργατικό δυναμικό της.

Ο κ. Fayssal Frem, Προέδρος και CEO του Ομίλου INDEVCO Hellas, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές για την υποστήριξή τους. Εστίασε επίσης στη σημασία που έχει για την εταιρεία η λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων που ωφελούν όχι μόνο την ίδια αλλά και τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιείται. Η νέα χαρτοποιία, όπως ανέφερε, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας για την περιοχή και συμβάλλει στην ανάπτυξη της Φθιώτιδας, ενώ σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο για την UNIPAKHELLAS και τον ελληνικό κλάδο της συσκευασίας.

Αυτή η εκδήλωση ορόσημο σηματοδοτεί ένα λαμπρό μέλλον για την UNIPAKHELLAS και το τοπίο της βιώσιμης παραγωγής στην Ελλάδα. Αποτελεί απόδειξη ότι η εταιρεία υποστηρίζει με συνέπεια την υπεύθυνη παραγωγή, την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την ευημερία της τοπικής κοινωνίας.

Η UNIPAKHELLAS και ο Όμιλος INDEVCO έθεσαν για άλλη μια φορά τον πήχη ψηλά, δείχνοντας το δρόμο προς τα εμπρός, προς έναν πιο «πράσινο» και ακμάζοντα ελληνικό κλάδο χάρτινης συσκευασίας.